Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym sie dowiedzieć co sądzicie o serwerze z określonym typem fabuły: chodzi mi o to czy już coś takiego było, jakby Waszym zdaniem to działało itd.

Więc tak, napisałbym skrypt/plugin na miasta, i na, załóżmy, mapce 3000x3000 rozgrywalaby się akcja. Kiedy gracz wkroczyłby na serwer miałby do wyboru do jakiego z istniejących miast może dołązcyć [nowe miasta z dużą ilość itemów, eventy itp]. Kiedy dołącza, dostaje range, ma określone prawa i jeśli gra jakiś czas awansuje z powiedzmy mieszczanina na urzędnika. Dostaje większe prawa, pnie sie do góry i wreszcie zostaje tak bogaty, że może zostać nowym królem czy to założyć nowe państwo/miasto. Państw byłoby pare, a założenie nowego kosztowałoby już fortune. Państwa mogą ze sobą walczyć i przejmować sobi tereny, wsie oraz miasta. Wszystko to przynosi dochody/straty które można zamienić na budynki, itemy czy inne rzeczy. Drop byłby mały, żeby takie itemy jak diamentowy miecz to było coś, a nie tyle co nic. Na koniec, jeśli jakieś państwo zajmie więcej niż 66% terenu wygrywa edycje i dostaje dodatkowe buffy na następną edycje.

Coś w tym stylu, nie mówie to o większych szczegółach ale o wizji, Co o tym sądzicie?

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Tak. :)) z checia bym zagral.

Pomysł: Miedzy terenem miast, stwórz jakies doliny np. Gory Chaosu, Pustynia Krabow, będą tam warpy, pvp bdz tylko miedzy krolestwami. Tereny te bdz można zdobyc raz w tygodniu przez event - walke pvp o teren.

Opublikowano

Tak. :)) z checia bym zagral.

Pomysł: Miedzy terenem miast, stwórz jakies doliny np. Gory Chaosu, Pustynia Krabow, będą tam warpy, pvp bdz tylko miedzy krolestwami. Tereny te bdz można zdobyc raz w tygodniu przez event - walke pvp o teren.

Zgadzam sie żeby zrobić teren, warpów nie. Zamiast warpów, w skryptcie zrobie teleportery które będą tepać do innych miast [ taka namiastka fantazji] jeśli nie są w stanie wojny. Co do walki o tereny to genialny pomysł, ale ja bym to zrobił inaczej. Jeśli jakieś państwo jest w stanie wojny z drugim na 3 dni przed walką o tereny dodaje np msg dla tego państwa że wojownicy mogą sie zgłosić do gry w tym evencie. Co tydzień raczej nie, bo średni czas gry na serwerze gracza nie przekracza tygodnia. Dziękuej za wkład :>

Opublikowano

Jaki super pomysł, zagrałbym na bank. Jak to wykonasz, jest szansa na wybicie serwera. Pomysł oryginalny , takie mi się podobają. Wykonanie musi być super!

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

W końcu coś innego niż survival, czy freebuild...

Widać, że masz pomysł na serwer i za wszelką cenę chcesz, by był on jak najlepszy...

Cały opis mnie przekonał i wydaje mi się, że serwer sam się obroni - nie słyszałem o innym podobnym.

Gdy serwer powstanie i znajdę tylko chwilkę to na pewno się pojawię! ;)

Opublikowano

Kurde held dosłownie to Sam wymyśliłem 5 dni temu I to robie ^^

Wiesz, to jest mój pomysł sprzed jakiegoś roku, tylko wtedy nie umiałem pisać skryptów :>

Opublikowano

Ja pisze dopiero skrypty =D. W zamian jestem świetny w organizacji serwerów, ale żaden z 10 mi sie nie udał - przedewszystim testowałem jak ludzie będą reagować na mój sposób prowadzenia serwerów. A co do połączenia sił jestęm chętny :)

Poza tym, jeśli mamy zrobić serwer potrzeba sponsora, bo budowa takiej mapki zajeła by troche czasu.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngEnther_

Sponsora jeszcze nie mamy, ale może sie ktoś znajdzie :D. Jak nikt nie będzie chciał to moge wyłożyć z własnej kieszeni, ale to zawsze minus dla serwera, bo ja nie dam tyle, ile może dać sponsor.

Co do Towny, to bardzo fajny pomysł. Przydała by się modyfikacja tego pluginu albo napisanie czegoś w podobnym stylu =D

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngEnther_

Dobrze wiem o co chodzi :). Pisałem skrypt na różdżki, gdzieśdo 1/3, 1k linijek i mi sie znudziło :D. Co do tego pluginu, można zaprzęgnąć ze 3 osoby, każdej dać po jakiejś rzeczy do zrobienia a potem niech porównują swoje kawałki i poprawiają. Tak powinno być szybciej.

Ten "koleś". Masz do niego kontakt? Jak tak to pisz pw

Opublikowano

Wkońcu coś oryginalnego!!!! Super :P Extra pomysł na serwer , nie ma czegoś takiego w Polsce jeżeli uda ci się go stworzyć na pewno zagram :) Mogę ci pomóc w budowlach lub w administracji jeżeli zechcesz :)

73046579344112236771.jpeg

Opublikowano

żeby to był fajny serwer musiało by grać dużo osób a co się z tym wiąże musiała by być strasznie dobra reklama no i na serwerze jakoś wszystko łatwo wytłumaczone by każdy ogarnął o co tu chodzi 

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Czekam na dalsze komentarze i na jakiś kontakt w związku z serwerem od kogoś... hmmm, bogatego =D.

Jak chcecie moge wam walnąć mechanike gry =P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...